ΟΙ ΣΕΦ ΜΑΣ

portreto-kapsalasΟ Jean Louis Capsalas είναι ένας από τους δημιουργούς που έχουν ορίσει τη σύγχρονη γαστρονομία στη χώρα μας. Ξεκίνησε από τη Λυών, σε εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με τρία αστέρια στον περίφημο οδηγό Michelin. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε για περισσότερα από δέκα χρόνια ως επικεφαλής σεφ σε gourmet εστιατόρια των Βορείων Προαστίων και του κέντρου της Αθήνας. Παράλληλα, έχει να επιδείξει σπουδαία και πολύχρονη καριέρα σε εταιρείες επισιτισμού και φημισμένους χώρους εστίασης στην παραλιακή ζώνη, ενώ για περισσότερα από 10 χρόνια διδάσκει στη Σχολή Μαγειρικής CHEF D' OEUVRE.

Στο δυναμικό του «Δειπνοσοφιστήριον Catering» έχει ενταχθεί από αρχές του 2013. Η μαγειρική του συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο και φέρει επιρροές τόσο από τη Γαλλία, την πατρίδα του, όσο και από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο ευρύτερα. Τα πιάτα του άλλοτε έχουν τη λάμψη του κοσμοπολιτισμού και άλλοτε την απλότητα της  ελληνικής παράδοσης. Προσιτός και γεμάτος θετική ενέργεια, αφουγκράζεται τις επιθυμίες του πελάτη και τις μετουσιώνει σε συναρπαστικές γευστικές δημιουργίες.

 

 

Από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες Chef Pâtissier, ο Διονύσης Αλέρτας δημιουργεί ευφάνταστες και πρωτότυπες γευστικές εμπειρίες που αντικατοπτρίζουν τη μοναδικότητα του δημιουργού τους: ατόφιες γεύσεις, αυθεντικά ισορροπημένες, που παντρεύουν ιδανικά το κλασικό με το νέο σαγηνεύοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιλάτρεις.

Ξεκίνησε τις σπουδές του σε διαιτολογία και μαγειρική, ωστόσο τον κέρδισε η ζαχαροπλαστική μέσα από αξιόλογες συνεργασίες σε μεγάλες επιχειρήσεις και αξιοζήλευτη εμπειρία πλάι στον καταξιωμένο Chef Pâtissier Gilles Marchal. 

Με καίριες επιρροές από τη γαλλική patisserie, αέναα εμπλουτίζει τις εξειδικευμένες γνώσεις του στην υψηλή ζαχαροπλαστική με ενεργή συμμετοχή στο διεθνές γίγνεσθαι της ζαχαροπλαστικής.   

Ο Διονύσης Αλέρτας δημιουργεί τα γλυκά του Δειπνοσοφιστήριον Catering, των café-restaurants των Μουσείων Μπενάκη & Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ενώ με το Δειπνοσοφιστήριον Catering έχουν συνδημιουργήσει το  ζαχαροπλαστείο Criollo.