BIO - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ως βιολογικά ορίζονται τα τρόφιμα που παράγονται χωρίς τη χρήση ορμονών, συνθετικών ή χημικών λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων. Ασφαλώς, δεν είναι γενετικά τροποποιημένα (μεταλλαγμένα) και η επεξεργασία τους γίνεται χωρίς τη χρήση ιονίζουσας ακτινοβολίας. Σε μία πρόταση, τα βιολογικά είναι τα τρόφιμα όπως θα έπρεπε να είναι ή όπως ήταν πριν από περίπου έναν αιώνα: απαλλαγμένα από τις επιβαρύνσεις της εξέλιξης. Η σημασία των βιολογικών είναι τεράστια και αυτό είναι κάτι που έχουμε αντιληφθεί εδώ και χρόνια στο «Δειπνοσοφιστήριον Catering». Και αυτό γιατί οι έννοιες «βιολογικό», «παράδοση», «αγνό» και «αυθεντικό» διασταυρώνονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Η μοναδική νοστιμιά, αλλά και η αδιαμφισβήτητη διατροφική υπεροχή των βιολογικών αποτελούν για εμάς ένα εύφορο πεδίο δημιουργικής ενασχόλησης.

Με το πνεύμα αυτό, προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε όσο γίνεται περισσότερες βιολογικές πρώτες ύλες, ακόμη και στις συμβατικές μας προτάσεις (δηλαδή στα πιάτα που δεν είναι σημασμένα ως «βιολογικά»). Επιπλέον, προσφέρουμε ξεχωριστά, βιολογικά μενού, δίνοντας έτσι στους πελάτες μας τη δυνατότητα επιλογής μενού που να αποτελείται εξ' ολοκλήρου από πιστοποιημένες βιολογικές πρώτες ύλες. Σχετικά με την πιστοποίηση που διαθέτουμε, αυτή αφορά στη «χρυσή κατηγορία» («Bio Kοuzina Gold»), σύμφωνα με το πρότυπο Bio Kouzina του BΙΟ Hellas, του μεγαλύτερου φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και συναφών διαδικασιών στην Ελλάδα.

Το «Δειπνοσοφιστήριον Catering», όμως, είναι και ένα εργαστήριο αναζήτησης πρώτων υλών υψηλής ποιότητας. Έτσι, οι άνθρωποι της εταιρείας μας διατρέχουν κάθε γωνιά της χώρας και σε συνεργασία με μικρούς παραγωγούς εντοπίζουν και αναδεικνύουν μικρούς «θησαυρούς», σπάνιες τροφές και ανόθευτα τοπικά προϊόντα που, εξ ορισμού, κινούνται στο φάσμα των βιολογικών. Η αναζήτηση αυτή είναι συνεχής και αποτελεί βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας που μας διέπει.

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΝΟΥ

 

 

«Natura»

 

Ορεκτικό

Ριζότο με πράσο, φρέσκια τομάτα, βασιλικό και αρωματικά,
σερβιρισμένο με Μαστέλλο Χίου ελαφρώς ψημένο

Σαλάτα

Δροσερή σαλάτα με πρασινάδα

Καρδιές από γαλλική σαλάτα, φύλλα ρόκας, σπανάκι, λόλο ρόσσο, φρέσκα μανιτάρια, λιαστές τομάτες, ελιές, ανθό χαμομηλιού, δυόσμο και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών με μουστάρδα

Κυρίως πιάτο

Μοσχαράκι στη γάστρα με ρίζες λαχανικών, καρότο, πατάτες, σελινόριζα, μαραθόριζα, σε σάλτσα κόκκινου κρασιού με μέλι και μπαχαρικά.

Επιδόρπιο

Πάβλοβα λεμόνι, με φρούτα εποχής και χυμούς φρέσκου λάιμ

 

«Gaia»


Ορεκτικό

Τάρτα με σέσκουλα, σπανάκι, μάραθο, αυγά και κατσικίσιο τυρί

Σαλάτα

Bio - τηνιακή (glouten free)

Καρδιές από γαλλική σαλάτα, αγκινάρες τηνιακές στο λάδι, φύλλα κάπαρης, καβουρντισμένο φουντούκι, μαϊντανό, φλοίδες γραβιέρας Τήνου και λαδολέμονο

Κυρίως πιάτο

Φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα μαριναρισμένο σε λευκό κρασί, ξύσμα λάιμ, μουστάρδα, μέλι και βασιλικό, σερβιρισμένο με ταμπουλέ από πλιγούρι και ρεβίθια.

Επιδόρπιο

Γαλατόπιτα με σιρόπι ροδιού και καραμελωμένα αμύγδαλα

 

«Thalassa»


Ορεκτικό

Γαρίδες στο γουόκ με δαμάσκηνα, σόγια, τζίντζερ, μέλι και σουσάμι.

Σαλάτα

Baby σπανάκι, σπαράγγια, ημίλιαστη ντομάτα, μοτσαρέλλα bafalla, μαύρες και πράσινες ελιές και βινεγκρέτ βασιλικού

Κυρίως πιάτο

Λαβράκι ή τσιπούρα στο φούρνο με σάλτσα εστραγκόν, ούζο και μουστάρδα.

Επιδόρπιο

Μαρέγκα μόκα με φουντούκια και σιρόπι καφέ

 

Επιλογές για βιολογικό μπουφέ


Καλωσόρισμα

Ντιπ καπνιστής μελιτζάνας σε σφηνάκι με μίνι σουσαμένιο κριτσίνι
Σούπα γλυκού τραχανά με αφρό τοματόζουμο με φέτα, σε φλιτζάνι του καφέ

Λιαστές τηγανητές ντομάτες

Τεμπούρα σε φύλλο αντίβ

 

Ορεκτικά

Ρολλάκια από λεπτές φέτες μοσχαριού με πικάντικη σάλτσα χόισιν

Σουβλάκι κοτόπουλου με γιαούρτι, χαρίσσα και σουσάμι

Γαρίδες με τσίλι, λάδι, σκόρδο και λέμον γκρας

Κεφτεδάκια με ούζο, δυόσμο και κύμινο

Μπρουσκέτα με ψητή πιπεριά, φέτα και δυόσμο

Χαλούμι στη σχάρα με καραμελωμένα κρεμμύδια και καρδιές από γαλλική σαλάτα

Τηγανίτες/φρίτας με αχλάδι και μπλε τυρί

Στικς κίτρινης κολοκύθας με κύμινο και κριτσανιστό μπέικον

 

Σαλάτες

Σπόρια και όσπρια σε μαρινάτα ελαιόλαδου και αρωματικών

Mista: Πράσινη και κόκκινη λόλα, καρδιές από γαλλική σαλάτα, αντιβ, ραντίτσιο, βασιλικός και ιταλική βινεγκρέτ με μπαλσάμικο και λάδι (φύλλα από σπανάκι, ρόκα, τζουλιέν από πράσινη και κόκκινη πιπεριά, φρέσκα μανιτάρια, λιαστές ντομάτες, φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου με λάδι και ρίγανη)

Σαλάτα με σταφύλι, πεπόνι και φέτα

Ρυζοσαλάτα με καβούρι, μπανάνα, σταφύλι και φιστίκι αράπικο

 

Κυρίως πιάτα

Μοσχαράκι στη γάστρα με σάλτσα ψητής ντομάτας, δαμάσκηνα και κυδώνια

Γεμιστές πιπεριές με ρύζι, σταφίδες και κουκουνάρι

Μίνι burger με τριμμένο παγωτό φουά γκρα

Λαβράκι στο φούρνο με κρούστα αμυγδάλου

Μπουτάκια κοτόπουλου με κράνμπερι σος

Φιλέτο κοτόπουλο με ξύσμα από χαλούμι και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Ρεβυθάδα Σιφνέικη στο τσουκάλι με μαραθόριζα και ούζο

 

Επιδόρπια

Κέικ αμυγδάλου με σιρόπι από ρόδι

Μους γιαουρτιού με ζελέ από βύσσινο

Ταρτ τατέν με κυδώνια και καραμελωμένα καρύδια

Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης και σιρόπι ελληνικού καφέ