Catering γάμου: χρήσιμες συμβουλές από το Δειπνοσοφιστήριον

Κάθε σύγχρονο ζευγάρι που αποφασίζει να ενώσει τις ζωές του, σχεδιάζει το γάμο του βρισκόμενο στο σταυροδρόμι μίας πληθώρας πληροφοριών που αφορούν  την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωσή του.

Το catering γάμου αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους της προετοιμασίας του γάμου, καθώς η γαστριμαργική ικανοποίηση των προσκεκλημένων αποτελεί σημείο αναφοράς για την επιτυχία της δεξίωσης.

Με τη μακροχρόνια εμπειρία και την τεχνογνωσία μας στο χώρο της εστίασης,  παραθέτουμε χρήσιμες πληροφορίες για κάθε ζευγάρι μελλονύμφων που αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση για το catering του γάμου τους: 

- Το πρώτο βήμα ξεκινά πάντα με την επιλογή του χώρου που θα φιλοξενήσει τη γαμήλια δεξίωση ή το wedding party

- Στην περίπτωση που θα χρειαστεί να αναζητήσει το ζευγάρι κάποια εταιρεία catering, θα πρέπει να κάνει προσεκτική έρευνα αγοράς όπου πέρα των προσωπικών εκτιμήσεων, σημαντική βαρύτητα έχουν και οι μαρτυρίες ατόμων του ευρύτερου κύκλου τους που έχουν διοργανώσει οι ίδιοι ή έχουν παραβρεθεί σε δεξίωση γάμου

- Οι επιλογές στο catering γάμου είναι το σερβιριστό δείπνο, το καθιστό ή όρθιο buffet και το finger food cocktail. Ανάλογα με το ενδιαφέρον του, το ζευγάρι μπορεί να απευθυνθεί στην εταιρεία catering για προσφορά που περιλαμβάνει τα προτεινόμενα μενού, το σύνολο των παροχών και το σχετικό κόστος 

- Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κάθε γάμος να αντιμετωπίζεται ως μοναδικός και να δημιουργείται το κατάλληλο “προσωποποιημένο” concept, με φιλοσοφία που εστιάζει στη δημιουργία μίας πραγματικά μοναδικής εμπειρίας για το ζευγάρι και για τους προσκεκλημένους, αποφεύγοντας τυχόν τυποποιημένες λύσεις μαζικού χαρακτήρα. Είναι σημαντικό επομένως οι ειδικοί του catering να έχουν επαρκή και αποτελεσματική επικοινωνία με τους μελλόνυμφους ώστε να κατανοήσουν πλήρως τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους

- Σε αυτό συμβάλλει και η ολοκληρωμένη προσέγγιση του event (επιλογή του κατάλληλου χώρου και δημιουργία του ενδεδειγμένου concept σε συνεργασία με διακεκριμένους event planners) ώστε να δημιουργείται μία συνολικά ξεχωριστή εμπειρία σε κάθε επίπεδο

Η μακροχρόνια εμπειρία και η υψηλή τεχνογνωσία στο catering γάμου, το εξειδικευμένο προσωπικό για την εξασφάλιση συνθηκών άρτιας εξυπηρέτησης, η αυθεντική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών από πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας, καθώς και η ευελιξία και δυνατότητα προσαρμογής αποτελούν παράγοντες βαρύτητας για την επιλογή εταιρείας catering γάμου

- Το γαμήλιο μενού θα πρέπει να δημιουργείται βάσει των αναγκών του ζευγαριού και των καλεσμένων του, να σέβεται τις διατροφικές τους αρχές και να παρέχει πολλαπλές επιλογές όσον αφορά το είδος της κουζίνας (κλασική, μοντέρνα, παραδοσιακή, ελληνική, διεθνής κ.α.), τις επιλογές του είδους του μενού (βιολογικό μενού, εποχιακό κ.α.), τις παραδόσεις από τον τόπο καταγωγής τους κ.α.

- Ακόμη, το menu του catering είναι σημαντικό να είναι προσαρμοσμένο στις διατροφικές ανάγκες της σύγχρονης εποχής, που επιβάλλουν όσο το δυνατόν πιο υγιεινό τρόπο παρασκευής των φαγητών, χρήση βιολογικού ελαιόλαδου εξαιρετικής ποιότητας, χρήση φυσικών γλυκαντικών αν χρειάζεται, καθώς και επιλογές πιάτων για τις περιπτώσεις που υπάρχουν διατροφικοί περιορισμοί (diet menu, gluten-free menu κ.α.)

- Η αυθεντικότητα, η πρωτοτυπία, η τέχνη, είναι απαραίτητα συστατικά της υψηλής γαστρονομίας και των ανώτερων γαστρονομικών εμπειριών και αποτελούν χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τις προτάσεις ενός catering υψηλών προδιαγραφών 

-Οι ανώτερες ποιοτικά γεύσεις θα πρέπει να συνοδεύονται έμφαση από ένα αντίστοιχο οπτικό αποτέλεσμα και μία εκλεπτυσμένη αισθητική παρουσίαση των πιάτων 

-Είναι σημαντικό η εταιρεία catering να διαθέτει πιστοποιήσεις ποιότητας ISO, HACCP, βιολογικής κουζίνας κ.α.

-Σε πολλές περιπτώσεις, η έγκριτη παρουσία και η φιλοσοφία της εταιρίας catering στο χώρο διαφαίνεται από τυχόν συνεργασίες βαρύτητας, που αποτελούν δείκτη για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών 

-Φυσικά, πρωτεύουσας σημασίας είναι η ύπαρξη καταξιωμένων chef στο δυναμικό του catering, που έχουν τη συνολική εποπτεία κάθε πιάτου & επιδορπίου 

-Η αξιοποίηση τυχόν μερίδων περισσευούμενου φαγητού μέσω της διάθεσής του σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, αποτελεί ένα από τα κριτήρια επιλογής για πολλά ζευγάρια που παντρεύονται, καθώς αισθάνονται χαρά να συμμετέχουν και σε έναν κοινωφελή σκοπό μέσα από το γάμο τους 

-Κατά την αξιολόγηση των προσφορών που θα λάβει το ζευγάρι από τις εταιρείες catering, το κριτήριο επιλογής θα πρέπει να είναι ο ταυτόχρονος συνδυασμός παροχών, ποιότητας και τιμής. Επίσης θα πρέπει να συνυπολογιστούν στην τελική αξιολόγηση των προσφορών όλες οι παροχές, ο επιπλέον εξοπλισμός, τα ποτά, κ.α., καθώς και τυχόν ειδικές χρεώσεις

-Κατά την αποδοχή της προσφοράς που έγινε από την εταιρεία catering, θα χρειαστεί να διασφαλιστεί η παροχή των συμφωνηθέντων υπηρεσιών με τους όρους που προτάθηκαν.